За мен

Здравейте!

Аз съм Йоана. Майка съм на Борис и очаквам бебе #2 през 2021г. Сертифицирах се като педиатричен консултант по детски сън в началото на 2020 година.
​Предполагам се досещате откъде започна всичко? Да, и ние не спяхме. Дните минаваха хаотично, нямах представа нито кога ще се храни бебето, нито кога ще спи. Повтаряше се плач, кърмене, плач, трудно заспиване и така по цял ден. А нощем? Нощите също бяха непредвидими - в най-добрите нощи сме имали само по 2 събуждания.

Бебето ми имаше и тих рефлукс, който допринасяше за още по-трудно спане. Първите няколко месеца бяха толкова трудни, че в един момент бях на дъното психически и физически. Не виждах светлина в тунела и не знаех откъде да започна, за да подобря съня на бебето си.

Щастлива съм, че в крайна сметка всичко дойде на мястото си! Преминах през толкова много трудности – чувствително новородено, тих рефлукс, трудно заспиване, плач по цял ден, заспиване само на ръце/слинг/фитнес топка/кърмене, следродилна тревожност и депресия, за да науча толкова много за съня на бебетата! Беше ужасно трудно и имах нужда от много, много подкрепа! Някой да ми каже, от къде да започна, какво да променя първо, след това с какво да продължа и как да променя изцяло начина на заспиване на детето си. Опита ми беше безценен и много важен. За себе си открих, че изпитвам огромно желание и страст да помагам на други майки с подобни проблеми. Имах нужда да споделям знанията си, да посочвам проблемите и да съпровождам родителите към по-добрия сън на детето им. Така реших да се сертифицирам като педиатричен консултант по детски сън и да създам “Мамо, спи ми се!”.

@alexorangephotography

Сънят на бебето не е въпрос на късмет!